Pasteis de Belém: A süti, ami belénk fér!

A portugálok féltve őrzött és méltán híres édessége a Pasteis de Belém, nevét Lisszabon elővárosáról Belémről kapta. De tényleg olyan finom?
Bővebben
A portugálok féltve őrzött és méltán híres édessége a Pasteis de Belém, nevét Lisszabon elővárosáról Belémről kapta. De tényleg olyan finom?
Bővebben
Portóban minden a bor körül forog. Itthon is sokat hallani az igazi portóiról, így izgalmas élménynek ígérkezett az egyik leghíresebb pincészet meglátogatása. De hogyan kerül a képbe II. Erzsébet királynő?
Bővebben
Ezzel a desszerttel tuti sikert aratunk otthon, pláne, ha hétvégén valami különleges újdonsággal szeretnénk meglepni családtagjainkat.
Bővebben
Azt hihetnénk, hogy nekünk magyaroknak nem sok újat tudnak mondani a húsleves elkészítési módjáról és tálalásáról, azonban óriásit tévedünk! Bécsben, a Plachutta étteremben, ott a bizonyíték!
BővebbenA helyszín Olaszország, pontosabban Lombardia, ahol a mascarpone tartományi kincs! S meg kell állapítanunk a tiramisun túl is van élet. Nézzétek!
BővebbenEz a finomság nem tartozik a legegyszerűbb édességek közé, de a tiszántúli lagzi fontos kelléke, ami nem maradhat ki a jeles esemény menüjéből. Ez lesz a te sütid, ha kreatív vagy!
Bővebben
Az okra név már önmagában is különlegesen hangzik, de biztos kikerekedik a szemünk, ha a másik két elnevezését meglátjuk: ez a gombó és a bámia.
Bővebben
Egyesek szerint az első világháború idején egy csapat éhező, legyengült katona úgy menekült meg, hogy egy elhagyatott pincében nyers krumplit találtak és azzal csillapították éhségüket.
Bővebben
Könnyen elkészíthető desszertre vágysz? Akkor most ez a finom habosan könnyed túrós süti, jó választás lesz!
Bővebben
Biztos sokszor vettél volna már gránátalmát, de aztán beugrott, hogy milyen macerás is megtisztítani! Most kiderül, melyik a legjobb módszer arra, hogy pillanatok alatt túl legyél a nehezén.
Bővebben
A gondosan dédelgetett fontos vitaminforrásunkat számos kórokozó és kártevő veszélyezteti. A madarak, tetvek, a lisztharmat és a szürkepenész korántsem a legveszedelmesebb pusztítók.
Bővebben
Sokak kedvence a görögdinnye, mely frissítő hatásával, vitamin- és alacsony kalóriatartalmával a nők nagy barátja. Most a dinnye megjelenését felhasználva egy egyszerű és mutatós desszertet készítünk. Sok-sok képpel!
Bővebben
Ez a süti a személyes kedvencem, és nemcsak én, de azok is imádni fogják, akik szeretik ugyan a desszerteket, de az édes íztől óvakodnak. A Hadi dobosnak, amit Hatlapos sütinek is hívnak, semmi köze a Dobos-tortához, bár legalább olyan finom!
Bővebben
Ez most nincs újraértelmezve, átértékelve! Ez bizony az a tyúkhúsleves, amit nagymamáink is készítettek. Próbáld ki te is, ISTENI 😊🍲
BővebbenÍme, az amerikaiak egyik nagy találmánya, amit kezdő és tehetségükben bizakodó háziasszonyok is bátran bevállalhatnak.
Bővebben
Nagyon finom és kiadós leves, mellyel több napra megoldjuk a család étkezési gondjait és a savanyú káposztával pedig felvértezzük magunkat a megfázással szemben is. 🍲
Bővebben
Iszonyúan finom és laktató étel. Most lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készítsd el, hogy sikerélményed legyen!
Bővebben
Íme egy pénztárcakímélő desszert, melyhez csak néhány alapanyag szükséges, mégis nagyon finom! Képről képre mutatjuk az elkészítését. 🍰
Bővebben
Kolumbusz Kristóf az édesburgonyát, más néven batátát az Újvilágból hozta át Európába. Igazi C-vitamin, A-vitamin és béta-karotin bomba! Adunk néhány tippet az elkészítéséhez.😋
Bővebben
Az articsóka nemcsak a mediterrán vidék kiváltsága többé. Így kerülhet fel a mi étlkapunkra is!
BővebbenMi köze van a kacsamájnak Kleopátrához? Az ókor híres női uralkodója nagy gondot fordított saját külsejére. Minden nap mézes - tejes fürdőt vett. Miért ne úsztathatnánk hát mi is meg - a vas- és magnéziumpótlás jegyében - kacsamájunkat?
Bővebben
Télen jégkrém? A nyári forróságban ugyan jól jön egy kis hűsítő jégkrém vagy fagyi, de miért ne készíthetnénk el most is? 🍧 Nézd meg, nekünk sikerült-e!
Bővebben
Reviczky Gábor színművész régóta a minőségi kávézás hazai nagykövete, aki él-hal a finom pörkölésű, tökéletes kávéért. Arra azonban még ő maga sem számított, hogy a magyar kávéforgalmazó, akivel hosszú idő óta dolgoznak a legkiválóbb ízharmónia megalkotásán, meglepetésként róla nevezi el legújabb kávéját. Kóstoltuk a Revicky Gábor kávét és nagyon kellemes aromájú volt!
Bővebben
Az utóbbi években egyre nagyobb igény támadt az egészségesebb édesítőanyagokra, DE
figyelem, mert a van egy, a kutyusokra nagy veszélyt jelentő is közöttük!
Bővebben
A konyhába a család minden tagja sok időt tölt, de sohasem pihenés céljából. Így azt hihetnénk, hogy a konyhában csak akadályoznak a növények. Denem igaz! Hiszen ezek a zöldek hozzá tesznek az ételhez, az ízekhez, ezért tartsuk őket életben.
Bővebben
7 tipp, amit a konyha szerelmeseinek tárunk most fel. Apróságnak tűnnek, de megmenthetik akár a vasárnapi ebédet.
Bővebben
Itt a szuper alkalom, hogy valami újat próbáljunk ki! Könnyen előfordulhat, hogy az eddig ismert sült csirkés recepteket már nagyon unjuk. 🙃
Bővebben
Épp kreatív pillanatomban voltam és ezt egy süti elkészítésében éltem ki. Picit nehezített pálya volt ez nekem, mert az elkészítendő édességben – kislányom bölcsességfog műtéte miatt – nem volt szabad, hogy tej szerepeljen.
BővebbenNincs most időd, de kedved se nagyon sütni-főzni? A megoldás, a gyorsan elkészülő és igazán receptet sem igénylő virslis roló.
Bővebben
Ebben a sütiben két nagy kedvenced mixeltünk össze és egy nagyon finom, nem túl édes végeredményt kaptunk. Gyertek kóstoljuk meg a mák és a csoki együtteséből született desszertet!
Bővebben
Isteni finom kelt tésztás főfogás, ami desszertnek sem utolsó. Vegyük szemügyre és kóstoljuk meg a most kivételesen veszélytelen darázsfészket.
Bővebben
Ami a görögöknek az ouzo, a spanyoloknak a sangria, a lengyeleknek a zubrowka, az az olaszoknak a limoncello.
Bővebben
Ez a módszer picit munkaigényesebb, viszont a sokkal finom végeredmény garantált. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné ezt a csodás desszertet. De ki készítette először?
Bővebben
Ti sem tudtok ellenállni az isteni desszerteknek? Akkor ezekre a kürőskalácsokra sem mondtok nemet!
Bővebben
Ez a 8 egyszerű ötlet segít abban, hogy az édesítőszerekkel zökkenőmentes viszonyt ápoljunk.
Bővebben
A zöldbabimádók figyeljenek! Babos hús, amit neked találtak ki. Nemcsak finom, de nagyon egészséges is és ez a recept garantált siker lesz!
Bővebben
Még egy érvet tudunk a bodza mellett! Rendszeres bodza fogyasztásával - akár lé, akár tea formájában - beiktatásával megelőzhető az anyagcserezavar, könnyebben megőrizhetjük egészségünknek, és csökkenthető a súlyfelesleg.
Bővebben
Remek ötlet, hogy az isteni túrógombócot újabb formában, levesként készítsük el! Nagyon gyors recept és valóban meglephetjük vele a családot.
Bővebben
Ha imádod a palacsintát, de kicsit kezded már unni a megszokott ízvilágot, akkor van egy szuper tippünk, hogyan bolondíthatod meg kedvenc ételedet. Ne feledd, a palacsintarajongók barátja, az alma. 🙂
Bővebben

Egy vérbeli tengerparti nyaralás soha nem lehet az igazi egy-egy jó halvacsora nélkül. Mi is imádunk ülni az Adria partján egy jó kis teraszon, és egész estét lakomát csapni a finomabbnál finomabb, illatos tengeri halakkal, herkentyűkkel megrakott tálakból.
Bővebben
Kulisszatitkok!! Szuper ételek készültek a séf segítségével a konyhánkban. Nézd meg milyen a borsóleves ázsiai módra, és az újszerű tejberizs.
Bővebben
12 ízletes fogás a kontinens körül!
Itt a nyár, kezdődik a nagybetűs grillszezon! Egyre többen mennek ki a kertbe, parkokba, tópartokra és akár az erkélyekre is, hogy a kellemes délutáni, esti órákban élvezetes módon, kreativitást és erőfeszítést nem sajnálva finomabbnál finomabb grillfogásokat süssenek.
Bővebben
Szerző: Kovács Attila
A Balatonon jobbnál jobb éttermeket találunk - különösen igaz ez az északi partra, a csodálatos Balaton-felvidékre. Nem csak túrázni, bringázni, hanem finom ételekkel vagy borokkal kapcsolatos élmények szerzésével kapcsolatban is érdemes elhagyni a vízpartot és a végigkalandozni a Felvidéket.
Bővebben
A nagy melegben a legjobbak a hideg levesek. Nem csak azért mert frissek, egészségesek, hanem azért is, mert főzés nélkül is készíthetők.
Bővebben