Kóstold meg! Ilyen a darázsfészek az asztalon
Isteni finom kelt tésztás főfogás, ami desszertnek sem utolsó. Vegyük szemügyre és kóstoljuk meg a most kivételesen veszélytelen darázsfészket.
A darázsfészek elkészítése:
Dagasztó tálba készítünk lisztet, teszünk bele sót, 2-3 egész tojást, vaníliacukrot, bő két evőkanál margarint, langyos cukros tejben felfutatott 2 dkg élesztőt.
· Ezt a masszát jól összedolgozzuk mindaddig, míg a tészta hólyagos nem lesz.
· Aztán a tetejét meghintjük liszttel és lefedjük a dagasztó tál tetejével, plédbe göngyöljük, és hagyjuk a melegben megdagadni.
· Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára kiöntjük, és nyújtófával óvatosan kinyújtjuk, téglalap alakúra.
· Közben 2-3 evőkanál margarint, vagy vajat habosra keverünk cukorral, vaníliacukorral és rásimítjuk a tésztára.
· Erre bőven darált dió, cukor és vaníliacukor keverékét szórunk.
· Majd, mint a csigát feltekerjük, kapunk egy hosszú tekercset.
· Ezt másfél két ujjnyi szeletekre felvágjuk, és tepsibe rakjuk.
· A tetejét felvert tojással bekenjük.
· Mikor félig megsült, langyos cukros tejjel belocsoljuk, és tovább sütjük, míg meg nem pirult a teteje.
A finom ételek kóstolása mellett utazni is szeretsz? Akkor nézz be a Világszép.hu YouTube csatornára, mert érdekes videókkal készültünk neked:
Íme a kész finomság 😊 Jó étvágyat!