Így készül az igazi aranygaluska?

2017. október 13.   0 hozzászólás

Ez a módszer picit munkaigényesebb, viszont a sokkal finom végeredmény garantált. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné ezt a csodás desszertet. De ki készítette először?


Tetszett? Kövesd a Világszép.hu YT csatornáját: FELIRATKOZÁS

 

A fáma úgy tartja, hogy először egy szegedi cukrász készítette ezt a finomságot, mely meghódította Magyarországot, különösen a gyerekeket. 

A mi családunkban hagyományosan így készül az aranygaluska:

Dagasztottam egy kelt tésztát, liszt, tojás, só, vaj, tejben futtatott cukros élesztővel és annyi tejjel, hogy könnyű tésztát kapjak, majd félretettem, hogy keljen meg. 

Közben a megtisztított diót ledaráltam és cukorral, vanílíacukorral összekevertem. 

Amikorra a tészta megkelt, egy kis lábasban olvasztottam fel zsírt és a kelt tésztából egy-egy kanállal gombócokat vettem ki a kelesztő tálból, meforgattam a zsírban, majd a cukros dióban.

Egyesével egy jénai tálba raktam egymás mellé sorba, illetve a tetejére is került. Betettem a sűtőbe sülni, közben egyszer meglocsoltam egy kis cukros tejjel.

Amig sült a galuska, elkészítettem hozzá a sodót. Most hideg tejjel a leírásnak megfelelően habosra keverhető pudigport használtam, amit a keverőgéppel felvertem. De általában a valódi főzött pudiggal szoktam elkészíteni.

 

Tipp! Szezonális gyümölcsökkel is díszíthetjük az elkészült aranygaluskát, ami nemcsak színben, de ízben is harmonizál ezzel a finom desszerttel.

Kreatív munkatárs: Kiss Angyalka

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss