Jégkockába zárt ízek nyárra

2016. június 20.   0 hozzászólás

Igaz, hogy a nyári melegben nem egészséges hideget inni, de mégis jól esik. 


Vörösáfonyás-narancsos jégkocka

Egy lábosba tegyük fel főni a hozzávalókat, 3 percig kevergetve forraljuk, amíg az áfonya megpuhul. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd turmixoljuk pépessé, rakjuk bele a jégkocka-tartóba, és tegyük a mélyhűtőbe.

 

Hozzávalók: 9 dl kávé, negyed csésze cukor, negyed teáskanál vanília aroma, fél csésze cukor nélküli kakaópor, egy csipet só.

\"\"\"\"Gránátalma-áfonya jégkocka

Rakjuk a jégkocka-tartóba az áfonyát, a kis tartókat öntsük fel a gránátalmalével. Áfonya helyett tehetünk a tartóba málnát, és a gránátalmalé helyett más gyümölcslevet.

Hozzávalók: 1,5 csésze friss mentalevél, 2 lime leve, fél csésze cukor, 1 sárgadinnye felkockázva, amelyből a magot előzőleg kiszedtük és végül fél csésze víz.

\"\"\"\"Görögdinnye jegesen

Nektarin-bazsalikom jégkocka

A hozzávalókat turmixoljuk össze, és fagyasszuk le a jégkocka-tartóba, amellyel a limonádénkat ízesíthetjük.

Vágjunk össze egy nagy csokor zöldet, pl. kínai kel, kellevél, sóska, spenót, petrezselyemzöldje, saláta, céklalevél, reteklevél, mángold, ehető gyomnövények, stb. Adjunk hozzá 1 csésze vizet turmixoljuk össze, majd jégkocka-tartóba fagyasszuk le a keveréket. Fogyasztás előtt már csak egy maréknyi zöld jégkockát kell tenni a gyümölcsökhöz amit összeturmixoltunk. Máris fogyasztható a hűsítő ital.

 



Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss