Ezt egy füvesember sem csinálta volna jobban!

2017. november 26.   0 hozzászólás

7 tipp, amit a konyha szerelmeseinek tárunk most fel. Apróságnak tűnnek, de megmenthetik  akár a vasárnapi ebédet.


A VILÁGSZÉP.HU YOUTUBE CSATORNÁJA: ITT

  1. A szárított füvek aromája erősebb, mint a frisseké. Egy evőkanál szárított fű két evőkanálnak felel meg.
  2. Fűszeres ecet elkészítéséhez egy marék friss fűszernövényt két hétig áztassunk 5-6 dl ecetben. Naponta rázzuk fel, majd szűrjük át egy jól zárható üvegbe.
  3. Füvek előkészítését ne vágódeszkán, késsel végezzük, hanem gyorsabb és hatékonyabb megoldás, ha egy konyhai ollóval egyenesen egy edénybe daraboljuk a füvet.
  4. A petrezselyemzöldet közvetlenül az étel elkészítése előtt adjuk hozzá, mert a főzéstől kesernyés lesz. Ha fokhagymaszagú a leheletünk, rágcsáljunk petrezselyemlevelet.
  5. A szárított tárkonyt használat előtt áztassuk meleg vízbe, hogy előjöjjenek az ízei.
  6. Fokhagyma tárolása olajban: hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, és tegyük őket olíva vagy valamilyen más olajba. A fokhagymát tartósító olajat később salátaöntethez használhatjuk.
  7. Ha pár szem rizst teszünk a sóba, akkor nem fog eltömődni a sószóró. Ha dupla adag ételt készítünk, akkor csak másfél annyi sót használjunk.

A VILÁGSZÉP.HU YOUTUBE CSATORNÁJA: ITTKapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss