Ez a fatörzs kivételesen finom is!
Ez az a torta amit mindenki szeret vagy szeretni fog, ha megkóstolja.
Készítsük 10 tojásból piskótát, amelybe 8 kanál lisztet és 2 kanál darált diót teszünk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsibe öntsük és tűpróbáig süssük. Majd vegyük ki a sütőből és egy ruhára borítsuk ki, a papírt szedjük le róla és tekerjük be a ruhával együtt, de nem kell szorosan, csak úgy lazán.
Amíg a tészta kihűl, addig készítsük el a krémet.
25 dkg margarint kavarjunk ki habosra 20 dkg cukorral és ízlés szerinti kakaóporral. Majd egy edénybe készítsük el a pépet.
3 csapott evőkanál lisztet, egy kevés cukrot és 3 dl tejet keverjünk simára és tegyük fel főni. Addig kavargassuk, amíg sűrű nem lesz. A pépes edényt tegyük hideg vízre, mikor már majdnem kihűlt, keverjük össze a kikavart krémmel és jól dolgozzuk össze.
Ekkorára a kisült piskóta is kihűlt. Tekerjük ki a ruhából, a belsejébe tegyünk krémet, kenjük szét, majd tekerjük fel. Tegyük a tésztát egy tálcára és a külsejére kenjük rá egyenletesen a maradék krémet. Az egészet cirádázzuk :) meg villával és szórjunk rá darált diót.
Habcsók masszából lehet sütni gombákat és a fatörzs köré lehet tenni díszítésként.
Fedezd fel a Világszép.hu FB oldalát és a Világszép.hu YT csatornáját!
Gránátalma kihívás - 3 tuti DIY módszer
Cikk szerzője: Sulyok Józsefné - Kiss Angyalka