Tökéletes karácsony öt stílusban

2018. november 15.   0 hozzászólás

Ahogy az öltözködési trendek, úgy változnak évről évre az ünnepi kiegészítők is, és ez az izgalmas átalakulás lehetővé teszi számunkra az újítást. Hozzád melyik stílus áll a legközelebb? A csillogó, az elegáns vagy a természetre emlékeztető díszeket választanád inkább? 


Amíg gyermekkorunkban nem tudtuk elképzelni a karácsonyt a piros és az arany szín nélkül, úgy kedveljük most a fehéret, az ezüstöt és a kéket az ünnepi díszbe pompázó otthonunkban.

 

 

De elődeink is jeleskedtek a karácsonyfa felöltöztetésében, hiszen már az 1500-as években almával, termésekkel, dekoratív szövet szalagokkal, szárított gyümölcsökkel, csillag vagy szív formájú süteményekkel és mézeskaláccsal díszítették az akkor már népszerű fenyőfát.

Mi pedig a német Greiner családnak köszönhetjük, hogy hamarosan már üvegből készült csodás díszek is felkerülhetett a karácsonyfákra, de ők alkották meg, továbbfejlesztve az üvegdíszek ötletét, a máig is népszerű gömb formát. 

 

 

Azzal pedig, hogy Viktória királynő és német származású férje, Albert herceg - aki a gyermekévei iránti nosztalgiából - 1846-ban gömbdíszekkel dekorálta a karácsonyfájukat, a gömb forma végérvényesen elterjedt a világban és vált máig is az egyik legnépszerűbb ünnepi kiegészítővé.

 

 

Ugorjunk azonban most a jelenbe és vizsgáljuk meg kicsit, hogy a Mikulás-várás, az advent és a karácsony időszakára a stílusszakértők mit álmodtak meg számunkra! A kikában idén komoly és csillogó kihívás elé állítanak bennünket, hiszen öt különleges stílusból választhatjuk ki a számunkra legkedvesebbet.

 

 

 

Századok ide vagy oda, a klasszikus irányvonal továbbra is erősen tartja magát, hiszen jóleső és nosztalgikus emlékeket kelt bennünk a piros és az arany harmonikus egysége. A méltán divatos vintage stílus jegyében ismét felfedezhetjük a fa díszek és a szőrme kiegészítők melegségét. Aki pedig egy kis vidámságra vágyik, de a klasszikus trendet részesíti előnyben, választhat kedves manókat, vicces rénszarvasokat, aranyos Mikulás-figurákat és bájos angyalkákat is, az egyedi hógömbök, gyertyatartók és mécsestartók mellé.

 

 

Itthon lassan már kuriózumnak számít a hó, de rajongói ezt a hangulatot könnyen becsempészhetik az otthonukba, ha a kika havas kollekciójából válogatnak. E kínálatban megjelenik a fehér túlsúlya mellett az acél csillogása, az ezüst nemessége, és mindezt nagyon szépen keretezi a mohazöld szín, mely a természet elevenségét viszi a fagyos kiegészítők egyvelegébe. A tollak, a hóemberfigurák és a jégcsapokra emlékeztető díszek pedig remek játéklehetőséget kínálnak arra, hogy a meleg nappali kényelméből részesüljünk a fagyos táj szépségéből.

 

 

Ha továbbra is a fehér színben látjuk a karácsonyi hangulat megteremtőjét, de szeretnénk egy kicsit fűszerezni az összképet, akkor válasszuk a kika elegáns stílusának kínálatát, hiszen itt  a fehér mellett az ezüst, az arany, az áttetsző üveg,  a ritka gyöngy és a világos árnyalatú fa játssza a főszerepet. Imádni fogjuk a barokkos asztali futókat, csodás angyalkákat, a vicces manókat és a flitteres párnákat, amelyek egy kézsimításra változtatják megjelenésüket.

 

 

De gondoltak a növény- és állatvilág kedvelőire is, hiszen a természetes stílusban megálmodott kiegészítők az élővilág szépségét jelenítik meg az  otthonunkba. Ez a kollekció igazán bővelkedik az életteli sötétzöld és sötétbarna színekben! A baglyok, rénszarvasok, manók kedves megjelenése és a szőrmék melegsége pedig együttesen hozzák el számunkra az ünnepi hangulatot.

 

 

Aki pedig szeretne kiszakadni a hétköznapok egyhangú sodrásából, az most erre a rövidke időszakra megteremtheti magának a karácsony luxusát. A kika előkelő hangulatot árasztó kollekciójával mostpicit rendhagyóvá tehetjük az ünnepeket. Az arany és a fekete kontrasztja, a mélykék tekintélye, melyet az ezüst lágysága szegélyez, a karácsonyfadíszeken és a párnákon egyaránt megnyilvánul. Az anyagválasztás is egészen egyedi, hiszen az üveg és porcelán mellett megjelenik a bársony is.

 

Kellemesen nehéz a döntés, de épp ezért hamarosan egy videóval is jelentkezünk, így ha szeretnéd látni a kika idei karácsonyi kollekcióját mozgókép formájában is 📽, akkor kövesd a Világszép.hu Facebook oldalt és Világszép.hu YouTube csatornát. 🙂Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss