Napóleon bizarr üzenete feleségének

2017. december 13.   7 hozzászólás

Ha a 18. századba visszaszagolhatnánk, akkor bizony elborzadnánk. De miért száműzték a vizet mindennapjaikból és Napóleon milyen meghökkentő dologt kért feleségétől? 😊


Vajon mire való volt akkor egy parfümös szelence?

 

A hölgyek az 1700-as években abroncsos szoknyáik alá, a lábukra kötözték. Egyfajta rovarcsapdaként működött, mert az illatos anyagok vonzották az emberi testen élősködő élőlényeket.

A megtelt szelencéket időnként cserélgették, így próbálva csökkenteni a nem kívánatos lakók számát.

 

 

S miért nem tisztálkodtak az arisztokrácia körében 18. századi Európában?

 

Köztudott, hogy a parókák, abroncsos szoknyák egész kis állatkavalkádot rejtettek. Nem véletlenül használták a tetűkaparót és a parfümöket sem.

 

 

Az ok ma már megmosolyogtató: úgy hitték, hogy a vízzel együtt terjednek a betegségek, így, ha csak lehetett nem érintkeztek vele.

 

 

Így fordulhatott elő, hogy a szolgák, egyszerű parasztok tisztábbak voltak, mint az uraik. Hiszen a földeken dolgozva a patakban időnként megmosakodtak, az állatokat is itt csutakolták le és öltözetük is lengébb, szellősebb volt…

 

Világszép.hu YouTube Csatornája MEGLEPETÉSEKKEL: ITT

 

Egyébként Napóleon is nagy kölni fogyasztó volt. Kedvence a Cologne-ben (Kölnben) a Farina család által előállított és a legendás 4711-es számmal ellátott eau de Cologne volt. Mindig tartott egy hosszúkás üveget a csizmája szárában és havi adagja több liter volt, melyet víz helyett is használt.

 

Bonaparte Napóleon (1769-1821) "ízlésére" következtethetünk abból a néhány sorból, mely feleségének, Joséphine-nek (1763-1814) íródott, s ami azóta is múzeumi kiállítási tárgy. Napóleon üzenete feleségének: "Három nap múlva érkezem, ne mosakodj"...

 

 

Tudta, hogy a Cologne elnevezés honnan ered?  

 

Claudius császár felesége Agrippina ugyanis itt született a Rajna partján és az ő tiszteletére nevezték el a helyet Colonia Claudia Ara Agrippinensiumnak, mely később Cöllen majd Cölnre rövidült.

Egyébként a helyiek mind a mai napig tüntetőlegesen is Cologne-nak nevezik városukat, s annak idején a magyarok is Kolonyának hívták a ma Kölnként ismeretes települést.

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (7)Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - YoutubePlanet Travel
 

Gmedia   Női Friss   Jooble