Megérdemled! Téli luxus vágott virággal

2017. december 01.   0 hozzászólás

Télen is van lehetőség lakásunk díszítésére vágott virággal. Mivel nem ez a legolcsóbb időszak a beszerzésre nem mindegy, hogy mit és hogyan vásárolunk meg az üzletben!


 

Vásárlási alapszabályok a téli vágott virágokhoz:

A virágszedés mellett még egy-két dologra oda kell figyelnünk. Sajnos az üzletben kapható virág szedésének idejét nem ismerjük. Azt sem, hogy mióta áll abban az edényben, amelyből megvesszük, így könnyen meglepetés érhet bennünket.

Az még inkább igaz, hogy ne vegyünk teljesen kinyílt virágot. De ennek ellenére érhet bennünket meglepetés, mert a hűtőben a megengedettnél hosszabb ideig tárolt rózsabimbó vagy a szegfű másnapra elhervad, vagy a túl zárt bimbóval szedett szegfű, illetve rózsa nem nyílik ki.

 

 

Ha a vázából kiemelt virág illata mellett, az ún. „vázaszag” is megcsapja az orrát, azt a virágot már ne vegyük meg.

De a nyálkás csúszós virágszálak is árulkodóak. Ezeket a virágokat helytelenül kezelték vagy legalább 4-5 naposak.

 

 

További érdekességekért nézd meg a Világszép.hu YouTube csatornáját: ITT. Megéri FELIRATKOZNI!

A virág csomagolása is legyen szakszerű. Ne essen ki a csomagból, a csomag teteje legyen betűzve, a szárnál ne legyen lucskos a papír.

Télen a nagy hidegben kérjünk dupla csomagolást. A -10 fok körüli hőmérsékleten fél óra eltelte után így is megfagy a virág. Az orchideának, a trópusi cserepes növényeknek 10 perc is sok a hidegből. Ezeket gépkocsival is csak az utastérben szabad szállítani, a csomagtartó hideg részükre.

 

 

Amikor a vásárolt virággal hazaértünk, mivel nem ismerjük a virág korát, fontos a szár visszavágása, leöblítése és a víz felszívatása, mielőtt a virágkompozíciót összeállítjuk. 

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss