10 szuper gyerekjáték - Itt a LEGO időgép!

2018. január 03.   0 hozzászólás

Itt a LEGO időgép! Ugye milyen ellenállhatatlanok ezek az állatkák a Fabuland világából?

A dán LEGO építőjátéknak sok millió gyermek és felnőtt rajongója van világszerte. A számos vidám, tarka világba nem nehéz beleszeretni, minősége miatt pedig akár befektetésnek sem utolsó. 


Iratkozz fel a Világszép.hu YouTube csatornára: ITT

LEGO kisfilm 5 lépésben:

 

Létezik azonban egy valaha nagyon népszerű sorozat, ami miatt sok mai felnőtt vált LEGO-rajongóvá.

Ez a LEGO Fabuland.

 

 

A Fabuland világot 1979-től 1989-ig, vagyis mindössze tíz éven keresztül gyártották.

 

 

A sorozat koncepciója az volt, hogy kedves, szerethető világot kínáljanak az óvodás-kisiskolás korosztálynak, mely különféle szerepjátékokra ad lehetőséget.

 

Berendezett lakókocsi rozmár és nyúl tulajdonosával:

 

A Fabuland állatai nagyon elfoglaltak: szakácsok, szerelők, rendőrök, tűzoltók, vagy éppen művészek: zenészek és énekesek. Dolgoznak, építenek, utaznak vagy sütnek-főznek: ebben talán Tesz-Vesz város lakóira hasonlítanak leginkább.

 

Nem sok repülőgép készült. Az egyik pilótája egy albatrosz:

 

A nagy elemekkel, panelekkel könnyen megy az építkezés: a színes, a rajzfilmek világára emlékeztető házak és autók hamar elkészülnek, és indulhat a játék!

 

Fabulandban Egér és Cica egy házban lakik:

 

Így a Fabuland-készletek számos speciális, csak ebben a sorozatban megtalálható elemet tartalmaztak: különféle falakat, autó-alkatrészeket, apróságokat, aranyos szerszámokat és használati tárgyakat.

 

Külön szobabelsőket is kiadtak. Ez pl. egy cica konyhája:

 

Egyszerű színeket alkalmaztak, hiszen akkoriban a LEGO még nem készített pl. narancssárga, lime vagy bordó színű elemeket: az egész világ piros, sárga és kék volt leginkább.

 

Egy mutatós, ugyanakkor jól játszható készlet kívül és belül:

 

Mégis a szereplők teszik elragadóvá és feledhetetlenné Fabulandot!

 

 

Kifejezetten ehhez a sorozathoz tervezték őket: kicsit nagyobbak, mint a legtöbb LEGO-készlet minifigurái, és egyéni arcuk mind egy-egy karakter!

 

Sokak kedvence, a repülőtér:

 

A Fabuland volt az első LEGO-termék, mely kilépett a műanyag-világból: a szereplők könyvekben, füzetekben jelentek meg, sőt animációs sorozat is készült kalandjaikról (ez a magyar televízióban „Eduárd és barátai” néven futott).

 

Egyik legkedvesebb készletem, az emeletes busz:

 

Aki ismerte, ma is hiányolja Fabulandot!

A nyolcvanas évek gyermekei mostanában saját gyermekeiknek vásárolják és gyűjtik, de sok felnőtt egyszerűen a maga örömére próbálja meg kiegészíteni és egyre teljesebbé tenni gyűjteményét.

 

Néhány bumfordi automobil hasonló sofőrével:

 

Manapság nem üzletekben, hanem internetes csoportokban, gyűjtői és apróhirdetős oldalakon lehet Fabulandra „vadászni”. Magyarországon a „LEGO Fabuland Fans Hungary” elnevezésű FB-csoport fogja össze ennek a varázslatos világnak a kedvelőit.

Esetlen, mégis roppant szeretni való: a gőzhajó! Rozmár a kapitány, a legénység pedig két majomból áll:

 

Egy-egy kiváló állapotú, hiánytalan készlet megszerzése nem könnyű feladat és mindig nagy öröm az igényes LEGO-rajongóknak.

Szerző: Siklósi István
Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss