Így vágj jó képet a húsvéthoz! Sok-sok képpel

2018. március 13.   0 hozzászólás

Az utóbbi években a húsvéthoz kapcsolódó egyes szokások nem arattak nagy sikert a hölgyek nem körében. Egész komoly tömeget képeznek a locsolás elől menekülő, ajtót nem nyitó, otthonról elmenő, családos kirándulást választó lányok és asszonyok. Talán visszanyerheti a húsvét korábbi játékosságát, ha a kreatív, és kézügyességet igénylő oldalát emeljük ki.


Íme, egy hangulatjavító képes példa az egyedi kézműves díszek készítésére:

1. lépés: A lefertőtlenített tojást nagyon óvatosan egy vastagabb hústűvel kiszúrjuk (kopogtatva). Miután kifújtuk – kell hozzá a jó tüdő – meleg vízzel átmossuk és hagyjuk kiszáradni.

 

 

2. lépés: Ha jól kiszáradt, már nem csöpög belőle a víz, akkor egy hurkapálcára vagy saslik pálcára felhelyezzük, mert így könnyebb lesz a festés. Fehér vagy sárga színű akril festékkel (a tojás színétől függően) egy rétegben lealapozzuk. Ha nem fed eléggé, még egyszer alapozzuk le és várjuk meg, hogy megszáradjon. Az ecset legyen szélesebb és laposabb, amit mindig vízbe beáztatva tartsunk. Tipp: legyen mellettünk mindig egy pohár víz és több ecset is.

 

 

3. lépés: Válasszunk tetszés szerint szalvétát, talán az apró virágminták mutatnak a legjobban. Vágjuk körbe a mintánkat, a szélére hagyjunk rá egy kicsit, nem kell közvetlenül körbevágni a mintát. Háromrétegű szalvéta esetén csak az utolsó réteget távolítsuk el, óvatosan dolgozzunk vele, el ne szakadjon.

 

 

4. lépés: Ha kivágtuk a kis virágunkat decoupage ragasztólakk használatával ragasszuk fel a mintát. A tojást kenjük be a kívánt helyen a ragasztónkkal (ne a minta hátoldalát). A ráillesztés után óvatosan húzzuk át az ecsetet a mintán, hogy szépen rásimulhasson.

 

 

5. lépés: A ragasztó hatására a minta tejfehér lesz, de száradás után átlátszóvá válik. Készíthetünk akasztót is rá, vékony szalagot is átfűzhetünk rajta vagy egész egyszerűen a hurkapálcán is hagyhatjuk és a virágágyást díszíthetjük vele.

Kreatív munkatársak: Gombás Viktória és Gombás Andrea

 

 

 

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss