Fedezd fel! Ezt rejti a Tower Bridge

2018. április 05.   2 hozzászólás

A Tower Bridge London egyik jelképe, amelyet minden turista megnéz. De nem mindenki tudja, hogy a két lakótorony és az azokat összekötő felső folyosó vagy gyalogoshíd mit is rejt. 


Itt, pontosabban a hídban található ugyanis a Tower Bridge Exhibition and Museum, amit igazán kár lenne kihagyni.

A múzeum bejárata a Tower of London felől jobb oldalon van, ezt jó tudni, mert nekünk is csak második nekifutásra sikerült megtalálni. A képen jól látható a múzeum üvegablakos bejárata.

 

 

Egyébként a Horace Jones és John Wolfe Barry által tervezett neogótikus, felnyitható híd arculatának kialakításában nagy szerepet játszott a közeli, volt királyi székhely, hiszen a hídnak illeszkednie kellett a környék hangulatába. Az 1886-1894 épült híd először nem nyerte el a londoniak tetszését, de az idő megcáfolta a kétkedőket.

Iratkozz fel csatornánkra: Világszép.hu YouTube

 

A múzeumi kiállítótérbe liftek szállítják az érdeklődőket, ahol 44 méter magasan egy fedett gyalogoshíd folyosóján, egy interaktív kiállítás keretében mutatják be a híd építését és megtekinthetünk a világ legszebb hídjairól is egy érdekes fotókiállítást. Sőt láthatjuk a híd meglepően dekoratív belső szerkezetét is. Az eredeti gőzgépeket, akkumulátorokat is, amelyek a híd felnyitásában segédkeztek.

 

 

Az itt látottak magával ragadóak, de talán mégsem a kiállítás maga jelenti a legnagyobb attrakciót a kalandhoz szokott turistahadnak.

A bátraknak kialakított gyalogosfolyosó padlója több helyen is „üvegből” van, így a Temze felett lebegve, az autós forgalmon túlnőve, fedett, szélmentes nyugalomban juthatunk át a túlpartra. Nagyon nagy élmény, érdemes kipróbálni.

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (2)Világszép.hu
2 861 napja
Nem az a funkciója, jelenleg azonban múzeumként is működik a Tower Bridge.
Vendég
3 261 napja
Ebben laknak?

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss