Ezért nem lazíthat a kertész télen sem!

2018. november 19.   0 hozzászólás

Hihetnénk azt is, hogy a hideg beálltával tavaszig nyugodtan behúzódhatunk a jó meleg házba. Megtehetjük, de akkor ki fogja elvégezni a novemberi gyorssegélyt a növények körül?


Világszép.hu YouTube csatornája MEGLEPETÉSEKKEL - IRATKOZZ FEL! ITT

November

Kedvelt őszi virágunk a krizantém, amelyből rengeteg fajta és szín létezik. Ebben a hónapban már lehetnek talaj-menti fagyok, ezért ne csak a krizantém bokrait borítsuk le éjszakára, hanem a még szabadban virágzó nefelejcset és a cineráriát is. Gondolnunk kell a zsálya, begónia, fukszia és a muskátli beteleltetésére.

 

 

A sziklakerti növényekről szedjük le az elszáradt leveleket, a földet lazítsuk meg a növények körül.

 

 

A dísz és a gyümölcsfák leveleit gereblyézzük össze, ha egészséges, tegyük a komposztba. Diófalevelet ne komposztáljunk! A kardvirág hagymáit szedjük fel, megtisztítás, után tároljuk papírzsákban vagy faládában.

A kiürült erkélyládába pedig ültessünk díszkáposztát, árvácskát vagy hangát.

December

Akinek csak díszkertje van, az most pihenhet és hallgathatja a madarak csicsergését a madáretető környékén, amelyre figyeljünk oda, hogy sosem legyen üres, mint ahogy ezt megtettük januárban is. Az olajos magvakon kívül akasszunk ki marhafaggyút is, mert kell az energia a madaraknak.

 

 

A bokrokról rázzuk le a havat , az összekötözött tuják, fenyők, ciprusok zsenge ága letörhetnek a hó súlya alatt.

 

 

A szobanövények közül a mikulásvirág és a karácsonyi kaktusz szépen virágzik. Az egyik tele van gyönyörű virágokkal, a másikon a színes levél díszeleg. Szép díszei a karácsonyi asztalnak, akárcsak a fagyöngy, a piros bogyójú magyal és a borostyán. Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss