Estoril, ez volt Horthy Miklós menedéke

2018. április 16.   2 hozzászólás

A Lisszabon melletti gyönyörű Estoril, most és egykoron is a tengerpartra és a pihenésre vágyók luxus mentsvára volt.  Most megmutatjuk, hol "tengette" életét a portugál diktátor kegyeit élvező, Horthy Miklós, a tenger nélküli ellentengernagy.


 

A II. világháború után emigrációba kényszerülő Horthy Miklós 1948-ban kérte letelepedését Svájctól és az Egyesült Államoktól, de mindenhol zárt ajtókra talált. Viszont volt egy ország, melynek despotája szívesen látta.Így végső lehetőségként maradt számára Portugália, ahol 1949-ben a fasiszta diktátor Salazar örömmel, tárt karokkal fogadta.

Lakóhelye - egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig – a csodás tengerparti üdülőhely Estoril lett, a festői, Lisszabon melletti kisváros.

 

 

Maga a kényelmes villa egy elegáns negyedben található, a tengerpart felé magasodó dimbes-dombos zöldövezeti részen.

Csak futtában tudtunk fotót készíteni, mert az ott dolgozó óvónők nem igazán értették a turisták hirtelen jött érdeklődését az intézményük iránt.

Itt élt Horthy Miklós:

 

A képen látható villában lakott feleségével, amely az ablakok díszítésé alapján is látható, hogy jelenleg óvodaként működik.

Tetszik a Világszép.hu? Iratkozz fel YouTube csatornánkra: FELIRATKOZÁS

Tudtad?

António de Oliveira Salazar 1932-től egészen 1968-ig volt Portugália diktátora? Estado Novo néven illetik az általa létrehozott autoriter (tekintélyelvű) diktatúrát, amely párhuzamosan a német, olasz és spanyol hasonló rendszerekkel egy időben alakult ki.

A két világháború között jött létre és a következő 50 évben meghatározta Portugália államberendezkedését.

 

Estoril, Portugália kedvelt nyaralóhelye:​Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (2)Vendég
89 napja
szánalmas vagy te libsi homár.Horthy és nevéhez kapcsolódó rendszer a mai napig Magyarország egyik legszebb időszaka, csak a néhány éve tartó fejlődéssel és nagysággal összevethető.
Vendég
134 napja
És aki Exstorilban élt, az mind Salazar fasisztája volt? Elfogult írás.

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss