Estoril, ez volt Horthy Miklós menedéke

2018. április 16.   1 hozzászólás

A Lisszabon melletti gyönyörű Estoril, most és egykoron is a tengerpartra és a pihenésre vágyók luxus mentsvára volt.  Most megmutatjuk, hol "tengette" életét a portugál diktátor kegyeit élvező, Horthy Miklós, a tenger nélküli ellentengernagy.


 

A II. világháború után emigrációba kényszerülő Horthy Miklós 1948-ban kérte letelepedését Svájctól és az Egyesült Államoktól, de mindenhol zárt ajtókra talált. Viszont volt egy ország, melynek despotája szívesen látta.Így végső lehetőségként maradt számára Portugália, ahol 1949-ben a fasiszta diktátor Salazar örömmel, tárt karokkal fogadta.

Lakóhelye - egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig – a csodás tengerparti üdülőhely Estoril lett, a festői, Lisszabon melletti kisváros.

 

 

Maga a kényelmes villa egy elegáns negyedben található, a tengerpart felé magasodó dimbes-dombos zöldövezeti részen.

Csak futtában tudtunk fotót készíteni, mert az ott dolgozó óvónők nem igazán értették a turisták hirtelen jött érdeklődését az intézményük iránt.

Itt élt Horthy Miklós:

 

A képen látható villában lakott feleségével, amely az ablakok díszítésé alapján is látható, hogy jelenleg óvodaként működik.

Tetszik a Világszép.hu? Iratkozz fel YouTube csatornánkra: FELIRATKOZÁS

Tudtad?

António de Oliveira Salazar 1932-től egészen 1968-ig volt Portugália diktátora? Estado Novo néven illetik az általa létrehozott autoriter (tekintélyelvű) diktatúrát, amely párhuzamosan a német, olasz és spanyol hasonló rendszerekkel egy időben alakult ki.

A két világháború között jött létre és a következő 50 évben meghatározta Portugália államberendezkedését.

 

Estoril, Portugália kedvelt nyaralóhelye:​Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
1 355 napja
Portugalia Atlanti oceani tengerparti varosai nyonyorubbek mint a spanyol tengerpartok.

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss