Ebből nézve a tavasz hírnökei még szebbek!

2018. április 06.   0 hozzászólás

A virágzó hagymások illatukkal, színükkel végérvényesen jelzik, hogy végre beköszöntött a tavasz. Népszerűségüket, szépségük mellett még az is erősíti, hogy otthonunkat és a kertünket is változatosan díszíthetik. A hagymás növényeknek érthető módon nehezen tudunk ellenállni és nem is kell, pláne, ha ebből szemlélhetjük őket.


A legnépszerűbbek:

Magyarországon többnyire tulipánt, jácintot, kerti nárciszt, hóvirágot, krókuszt hajtatunk. A cserepes változat elvirágzása után pár hétig még érdemes visszafogottan öntözni a növényt, majd ha a levelei elszáradtak, hagyni kell kiszáradni a földjét, és biztosítani számára a pihenési időt.

 

 

A hagyma a fagyok elmúlásával, de ősszel is kiültethető a kertbe, és a következő évben már a kerti időjárás ritmusának megfelelő időben ontja majd a virágokat.

Tipp! Ne ijedj meg az elvirágzott növény siralmas látványától. Ha a hagyma épp maradt, nem puhult meg, és nem lett penészes sem, akkor a növény él, és kiültethető.

 

 

Sőt! A hajtatható hagymák virágzásának időzítésével mi magunk szabályozhatjuk, hogy mikor nyíljanak ki. Viszont érdemes a már virágzó növény ajándékozásánál, megkérdezni egy szakembert, kiültethető-e a kertbe az adott példányt, és emellett milyen igényei vannak talaj, öntözés és tápanyagellátás szempontjából a növénynek.

 

 

Kertünk látványa sokszor magával ragadó és szeretünk is elrévedezni a növények sokszínűségén és jóleső érzéssel nyugtázzuk, aprólékos munkánk meghozta a gyümölcsét.

Ha már a tavaszi kert teljes pompájában ragyog, akkor gondoljunk saját kényelmünkre is! A megérdemelt munka után kijár nekünk is a pihenés. Nincs is annál jobb, mint a csiripelő madarak hangjának kíséretében, egy finom teát kortyolgatva, a gondosan kiválasztott kerti bútorunkon pihenhetünk egy kicsit.

Egy jól elhelyezett kerti bútor vagy kiegészítő csak hozzájárul a kert összképéhez, csinosítva és felöltöztetve a teraszt, erkélyt vagy a kert egy üres szegletét.

Most érdemes belelapozni a kika Otthon a kertben katalógusába, hiszen ezek a modellek minden kertben megállják a helyüket. Itt csak egy feladat lesz nehéz számunkra: választani a sok trendi és vonzó összeállítás közül.

Lapozd át a katalógust és válaszd ki a személyes kedvenced! 🌷

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss