Várjuk a tavaszt! A kertet így is be lehet rendezni

2018. január 25.   0 hozzászólás

A stílusos kertek jellemzője, hogy a benne elhelyezett tárgyak gyönyörűen belesimulnak az összképbe. Vannak akik néha egy kis túlzásba esnek. Nézd meg a te ízlésvilágodba mi az ami még belefér! 🤔


 

Sokféle kialakítás, ízlés létezik és nem mindegyik élte túl a stílusváltozásokat.

A szobrok és más díszítőelemek kerti alkalmazásának a gyökerei a római császárkorig nyúlnak vissza, és s reneszánszban érték el fénykorukat. A szilárd anyagból készült szobrok és térplasztikák a szabadtérben természetesen korrodálódnak, amely különös patinát kölcsönöz nekik. Manapság már óvatosan nyúlunk egy-egy ilyen elemhez, talán joggal.

 

 

A tervezésnél vegyük figyelembe, hogy a bútorok, szobrok egyensúlyban legyenek a környezetükkel.

Manapság divatosak a távol-keleti tárgyak óvatosan alkalmazzuk, de egy angolszász típusú erdei hangulatú kertben, eszményi hangulati elemei lehetnek.

 

 

Akik profik a kert kialakításában ➤ Ma ezért divatos Capri! IRATKOZZ FEL! a Világszép.hu YouTube csatornára 

 

A kert rendezési tárgyak közé tartozhatnak még a napórák, a madáretetők és a madárfürdők, valamint a növénytartó edények is.

A bútorok kiválasztásakor legelőször az asztál és a szék jut az eszünkbe, ahol a friss levegőn fogyaszthatjuk el a reggelinket vagy a vacsoránkat.

 

 

A bútoroknak a szobrokkal és díszekkel ellentétben nemcsak az esztétikai értékekkel kell számolnunk,  hanem mindennapi használatuk alapfeltétele, hogy barátságosak és nem utolsó sorban kényelmesek legyenek.

Íme egy modern megoldás. Jó ötlet a kerítésbe beépített pad. Később, ha valaki mégsem a fémháló rajongója, könnyen befuttathatja zöld növényzettel.

 

 

Azt a legfontosabb eldönteni, hogy hová helyezzük el a bútort. A megfelelő helyválasztás stílusával befolyásolja az anyaghasználatot, pl. fém, műanyag, természetes kő, stb., a terület feletti fedettség pedig, hogy helyhez kötött vagy mobil megoldásra lesz szükségünk.

 

 

Nagy a népszerűségük a trópusi keményfának, a bangkirainak és a teaknak, melyek hosszú éveken át állják a sarat kültérben is.

A fenyőből készült bútorokat minden évben újra kell csiszolni és pácolni. Fémből könnyen megmunkálhatóak, de manapság az alumíniumbútorok kerültek előtérbe.

 

 

A kerti ülőkék és a padok a hazai gyakorlatban legtöbbször célirányosan vannak elhelyezve úgy, hogy a házra nézzenek vagy egy csendes kerti zugba helyezik el őket, ahol nyugodtan olvasgathatnak, pihenhetnek.

 

 

De helyezhetjük a padokat olyan formában, hogy rálátás nyíljon a kertre és a külvilágra.

 

 

A helyválasztásnál mindenképpen árnyékos, félárnyékos helyet válasszunk, az anyagválasztásnál pedig vegyük figyelembe, hogy egy kerti pad mindig ki lesz téve az időjárás viszontagságainak, így nem árt ha kellőképpen masszív. Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss