Szeretnéd? Szép és még a malária ellen is jó!

2018. március 20.   1 hozzászólás

Franciaország déli részén barangoltunk és felfigyeltünk egy ismeretlen növényre, melynek virága feltűnő és csalogató volt.  Nemcsak egy újabb szépségről volt szó, hanem egy gyógyhatással bíró növénnyel álltunk szemben. 😲


A csodás virága miatt már messziről hívogató kefevirág a kenguruk földjén őshonos. Az ausztrálok büszkesége egy örökzöld cserje , mely száraz és meleg klíma rajongó.

A kefevirág - callistemon citrinus splendens - elnevezés onnan ered, hogy a virág alakja leginkább egy üvegmosó kefére emlékeztet.

 

Világszép.hu tippje:

Ha a kefevirág kedvében szeretnénk járni, akkor válaszunk számára tápanyag dús tőzeges földet és maradjunk a mérsékelt öntözésnél.

 

Csatlakozz hozzánk! Világszép.hu YouTube - Iratkozz fel!

 

A szépségén túl is érdekessé teszi számunkra az, hogy a gyógyászatban is felhasználják, mint alapanyagot.

A kefevirágban van a malária elleni homeopátiás szer egyik hatóanyaga. Ez a készítmény azonban önmagában nem elég a váltólázként is emlegetett veszedelem elleni küzdelemhez.

Itthon is gond nélkül tartható dézsás növényként, ha megteremtjük számrára a meleg és napos közeget. Ősszel az első hűvösebb napok érkeztével vigyük védett helyre. Teleltetése pedig a többi mediterrán növényhez hasonlóan történhet.

Szinte bizonyos, hogy hamarosan igen népszerűvé válik hazánkban is, mert igézően különleges alakja nagy vonzerőt jelent a hobbikertészek számára.

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
2 906 napja
Mikèppen lehet szaporítani?

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss