A prágai városháza szörnyű titka

2018. július 09.   0 hozzászólás

Prágában jöhetnünk rá a szörnyű igazságra: lehet némi alapja a székely népballadának, mely Kőműves Kelemenné tragikus sorsát vetíti elénk. 😨


A Világszép.hu YouTube csatornája meglepetésekkel: ITT 

 

A mű szerint ugyanis Déva várának építése során Kőműves Kelemen lelkesen felajánlotta kedves feleségét befalazásra, hogy a vár és annak fala stabilan álljon, s reggelre se dőljön össze az építmény. 

 

 

Nos, valóban létező szokás volt a középkorban, hogy az épülő házak falába vagy a tűzrakóhelybe, a kemence falába egy állatot (kecske, juh, csirke, pulyka) helyeztek, s még élve falazták be a szerencsétlen jószágot! 😲

Úgy hitték ez szerencsét, jólétet hoz a ház lakói számára.

 

 

 

Ennek bizonyítéka ma is látható az 1338-ban épült prágai városháza pincéjében. Ez azonban csak most tartozik a pinceszinthez, századokkal ezelőtt még ez volt az utca szintje.

 

 

 

Aki nem hiszi járjon utána! Nagyon színvonalas idegenvezetésben lehet részük az érdeklődőknek, és előre be sem kell jelentkezni.

További érdeksségekért látogassatok el a Világszép.hu FB oldalára és Iratkozzatok fel YT csatornánkra. Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss