Ezért lélegzetállító ez a 6 virágkompozíció!

2018. március 07.   1 hozzászólás

Létezik a MIT - MIKOR - HOGYAN szabály, amit feltétlen tartsunk be, és miénk lesz a legszebb csokor vagy asztali dísz. Irány a kert! 


Bazsarózsa csodálatos nyári virág, melynek dússzirmú feje feldobja a virágkompozíciót. Sajnos kora nyári virág, de az akkor nyíló többi virággal jól kombinálható. A legismertebb a piros és a rózsaszín, de fehér színben is találkozhatunk vele. Akkor vágjuk le, amikor kezdenek nyílni és fektessük pár órára hűvös, száraz helyre.

 


 

A bazsarózsa szára elég erős, így meg tudja tartani a nehéz virágfejet, de biztonság kedvéért tekerjünk drótot a szára köré. Ha boltból vásároljuk, mindenképpen a bimbós szálakat válasszuk, ahol csak sejteti, hogy milyen színű lesz. A bimbók lassan nyílnak és sokáig tartósak maradnak. Jól lehet szárítani is, ha meleg levegős helyen felakasztjuk, így télen is felhasználhatjuk a kompozíciónkban.

Egy egyszerű asztali dísz: egy üvegtálba tegyünk vizet, ebbe helyezzük el a bazsarózsát. A rózsafejet vágjuk le úgy, hogy maradjon rajta kb. 1 cm-es rész, ezt tegyük a víz tetejére, de a szirmai ne kerüljenek a víz alá. Sokáig frissek maradnak.

 

 

Láttál már ilyen csodás kertet és kastélybelsőt? Ravelo-ban ez vár rád!

Ha tetszett, kövesd YouTube csatornánkat: FELIRATKOZÁS

 

A kerti tulipán tavasszal virágzik, rengeteg színben találkozhatunk vele, jól lehet alkalmazni a kompozíciókban. Sokan nehezen kezelhető virágnak tartják, de ez nem így van. Levágott állapotba is a fény felé fordul, tovább növekszik, sikeresen alkalmazhatjuk a kötészetben.

Előfordul, hogy hírtelen lekonyul, ilyenkor általában megmenthető, ha újravágjuk a szár végét, szorosan papírba csomagoljuk és egy időre forró vízbe állítjuk. Ha megfelelően kezeljük, hosszú életű lehet vágott formában is.

Jól mutat egy tulipáncsokor üvegvázában, egy-két szál nárcisz társaságában. Vagy egy kisebb vesző kosárba tegyünk egy tűzőhab darabot, szurkáljuk bele a rövid szárra vágott tulipánokat, majd a szárak közé mohát szórjunk.

 

 

Az egyik legnépszerűbb virág a frézia, nem csak a tartóssága, színe, hanem az illata miatt is. Gyakran vásárolják, mert egész évben lehet kapni, általában vegyes színösszeállításban árusítják.

 

 

Akkor vegyünk belőle, amikor az alsó virág már nyílik, a többi viszont még bimbós, a vázában majd kinyílik, az elhervadt virágokat mindig szedjük le. A szára elég erős, ezért vázában és tűzőhabban egyaránt megállítható.

Ha egy kis cukrot teszünk a vázába, tovább megmarad a virágunk. Sokféle színben találkozhatunk vele, kompozíciónkban vegyítsük más virágokkal is, de önmagában is gyönyörű látvány. Gyakran használják esküvői csokrok, esküvői virágdíszek készítéséhez.

 

 

Klasszikus látványt nyújt a papírszerű szirmaival a boglárka. Bimbó formában és kinyílt állapotban is szép látvány, hasonlít a bazsarózsára. Ebből az egyszerű virágból, amely többféle színű lehet, gyönyörű csokor készíthető. Szára néha gyenge és meghajlik a virág súlya miatt, ilyenkor a szárat drótozzuk meg, könnyen szárítható.

 

 

Egy dohányzóasztalon jól mutat egy gyorsan elkészített dísz. Vegyünk elő nagyanyáink idejéből őrzött teáscsészét, tegyünk bele tűzőhabot, szurkáljuk bele a boglárkákat és ezt feldobhatjuk pár szál gyöngyikével.

 

 

Szagosbükköny vágott virágként rövid életű, de ennek ellenére csodálatos illata, többszínű változata miatt kedvelt virág. Könnyen nevelhető és egész nyáron át virágzik. Üvegházi változatával kora tavasztól találkozhatunk, majd később egész nyáron a szabadban nevelt virágokkal dolgozhatunk.

Olyan magasra növő, egy száron rengeteg virágot hozó egynyári, amelynek támasztékra van szüksége. Többféle színben pompázik, egyes fajtái illatosabbak, mint mások, de mindegyik nagyon jól mutat úgy magában, mint más virágokkal együtt. Ha tartósítószert használunk a virágokhoz, egy hétig is szép marad.

 

 

Egy kis fonott kosárkába, melyet húsvétkor használunk a locsolóknak szánt festett tojások kínálására, tegyünk egy nedves tűzőhabot, rakjunk köré mohát, majd a habba szurkáljuk bele a szagosbükkönyt. A kosárkánk füle ki sem fog látszani a virágok közül.

Szellőrózsa a téli hónapok vidám virága. Fekete közepe és bársonyos szirmai szép látvány. Zöld növényzettel együtt gyönyörűen mutat, a bimbók hamar kinyílnak a meleg szobában, de 10-12 napig is megőrzi szépségét.  Vörös, fehér, rózsaszín és mélykék színben kapható.

Kemény és egyenes szára miatt ideális vágott virág, de a rövidebb szára miatt nagyobb kompozíciókban nem lehet felhasználni. Általában kicsi vagy közepes csokrokat készítenek belőle. Ahhoz, hogy a vázában hosszú életű legyen, a vízbe tegyünk virágtápszert. Annak ellenére, hogy téli virág, a nyár elején is vásárolhatunk belőle.

 


 

A boltban olyan szép díszes papír poharakat, tányérokat lehet ma már vásárolni, amelyek segítségükre lehetnek egy-egy dísz elkészítéséhez. Csak egyszerűen tegyük a virágot a vízzel megtöltött poharakba és állítsuk az ugyanolyan mintázatú tányérra.


 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (1)Vendég
2 810 napja
Otletes

Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss