Így döntsd el! Jaguár vagy leopárd

2019. február 27.   0 hozzászólás

Ember legyen a talpán, aki elsőre különbséget tud tenni közöttük. Pedig, ha ezeket tudjuk róluk, akkor utazásaink során nagyobb biztonságban leszünk.


Csodaszép ragadozók, amelyek között laikus szemmel alig tudunk különbséget tenni, bár egészen eltérő helyen, teljesen más földrészen őshonosak.

Íme, a támpontok!

A jaguár Közép- és Dél-Amerikában él, teste tömzsibb, farka rövidebb, feje és álkapcsa is erőteljesebb. A veszélyes nagymacska sokkal robosztusabb, leopárd rokonához képest.

 

 

FELIRATKOZÁS a Világszép.hu YT csatornánkra. Gyertek velünk a világ különböző tájaira!

Costa Rica, a földi paradicsom első része a YouTube csatornán!

 

Tudtad, hogy a jaguár szó Dél- és Közép-Amerika őslakosaitól ered, melynek jelentése: ami egy ugrással leterít.

 

A leopárd Afrikában és Ázsiában él, farka hosszabb, teste karcsúbb, feje pedig keskenyebb. Ezek a tulajdonságok kecsesebb megjelenést kölcsönöznek a ragadozónknak.

Nagyon érdekes, hogy azokat a leopárdokat, amelyek Ázsiában élnek párducnak hívják.

 

 

Tudtad, hogy a leopárdok miatt Ázsiában a kutyákat éjszakára ketrecben kell zárni?

 

 

Közös jellemzőjük, hogy mindkét állat bundája foltos, de a foltok mintázata eltérő, amely segíthet bennünket a beazonosításban.

 

Legkönnyebben úgy lehet megkülönböztetni őket, hogy a jaguár bundájának mintázatában egy pöttyre emlékeztető folt van. Míg ez a pontszerű motívum a leopárd bundájáról hiányzik.

 

Mindkét nagymacskára jellemző, hogy egyes példányok színe messziről feketének tűnik, közelebbről nézve azonban abban is felfedezhetőek a jellegzetes foltok. 

 

 

Tudtad, hogy a jaguár kistestvérének és a legkevésbé macskaszerűnek tartott jaguarundi, a Costa Ricában is őshonos macskaféle,  valójában puma?

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss