Isteni finom úsztatott kacsamáj - Kleopátra módra
Mi köze van a kacsamájnak Kleopátrához? Az ókor híres női uralkodója nagy gondot fordított saját külsejére. Minden nap mézes - tejes fürdőt vett. Miért ne úsztathatnánk hát mi is meg - a vas- és magnéziumpótlás jegyében - kacsamájunkat?
Ismerjük meg ezt a nagyon finom és egyszerűen elkészíthető lengyel eredetű receptet!
Hozzávalók:
0,7 kg kacsamáj
kacsazsír
3-4 db hagyma
só
bors
paprika
1-1,5 dl tej
Iratkozz fel a Világszép.hu YouTube csatornára: ITT
Elkészítése:
A hagymát a kacsazsírban üvegesre pároljuk, majd belehelyezzük a kacsamájat. Megborsozzuk, és lassú tűzön pároljuk, és aztán megfordítjuk a kacsamájat. Majd öntsük a serpenyőbe a tejet és együtt süssük készre. A sót és a paprikát a készítés utolsó szakaszában adjuk hozzá. Fogyaszthatjuk rizzsel is, de kenyérrel mártogatva az igazi. A megmaradt hagymás-tejes kacsazsír másnap reggel pirítósra kenve fantasztikus.
A lépések képekben:
Tudta, hogy Kleopátra – a legendával ellentétben - nem volt különösebben szép? Külsejére nagy gondot fordított, néha extrémnek számító testápolási szokásai legendássá váltak. Mestere volt a sminkelésnek is, amivel kompenzálta testi adottságait (nagy orr, karakteres arc).
Emellett nagy vonzerővel és műveltséggel bírt, ami éles elmével és dicsőségvággyal párosult. Ő volt a Ptolemaiosz dinasztia utolsó uralkodója, aki egyben Egyiptom utolsó fáraója címet is birtokolja (i.e. 69- i.e. 30).
Görög létére, uralkodó családjában egyedüliként megtanulta az egyiptomi nyelvet. Tragikus módon csak 39 évet élt, öngyilkosságba menekülve megakadályozta, hogy legyőzöttként és megalázva végighurcolják Róma utcáin.
Szerette volna, ha neve örökké fennmaradna és elmondhatjuk, hogy célját elérve még halálával is saját mítoszát táplálta.