Irány Srí Lanka! Nuwara Eliya, a teabirodalom ínyenceknek

2018. április 09.   0 hozzászólás

Ha egy borkedvelő, netalántán szakértő arra vágyik a világ másik oldalán, hogy eljusson Tokaj-hegyaljára, akkor a tea ínyencei Nuwara Eliya után sóhajtozhatnak.


✏️🎥 Köszönjük szépen, ha feliratkozol a csatornánkra:

Vilagszep YouTube

A már-már feldolgozhatatlanul szép, emberkéz alkotta látnivalókat követően érkeztünk a teabirodalom szívébe. 

 

 

Sri Lanka középső hegyvidékén, 1868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya városa, mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének szíve is.

 

 

A hegyvidék enyhe éghajlata egykor éltető menedékként szolgált a szigeten élő angol kolónia számára a trópusi melegek idején. A városka számos koloniális emléke is azt hivatott érzékeltetni.

Kis Anglia néven emlegetik az általuk hátrahagyott, 19. századi, kastélyok, kormányzati épületek, hivatalok, vöröstéglás lakóházak és klubhelyiségek, szállodák miatt.

 

 

Nuwara Eliyától elérhető közelségben található 97 méter magas Devon-vízesés, Hakgala botanikus kertje, és Seeth Kovil hindu temploma, mely a legenda szerint azon a helyen épült, ahol a démonkirály, Rávana fogolyként tartotta Ráma herceg hitvesét, Szítát.

 

 

A város a legideálisabb kiindulópont a tőle alig 30 kilométerre található Horton Plains Nemzeti Park felfedezéséhez.

 

 

A park területének jelentős része füves vidék, amelyet sűrű, örökzöld, szubtrópusi erdők tarkítanak, otthont adva olyan ritka állatfajoknak, mint az indiai muntyákszarvas, a számbárszarvas, a ceyloni parókás makákó, az indiai kancsil, a bíborarcú langur, a leopárd, a halászmacska vagy a kávémagokat fogyasztó csíkosnyakú mongúz.

Szerző: Monos János

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss