USA tagállam, ahol a nagyvárosi légkörnek lőttek!

2021. október 20.   0 hozzászólás

A természet szerelmese vagy? Akkor jó helyen jársz! Fedezd fel New Hampshire államot,  melynek csak két nagy szomszédja van: Kanada és az Atlanti-óceán.


Igaz közel az óceán, de a fürdőzést elfelejthetjük, hiszen az a sziklás partvidék és a hideg víz ezt szinte lehetetlenné teszi. Viszont kárpótolhat bennünket a végeláthatatlan színpompás hegyek és erdőségek látványa. Nem ritka látvány a hódok, szarvasok, mosómedvék, borzok, sünök, mormoták látványa sem.

A New Hampshire-ben élő 1,2 millió ember 24.219 négyzetkilométeren oszlik el, így ebben az államban nem várhatóak nagyvárosok, sőt még a főváros Concord is megtartotta kisvárosias jellegét.

A  helyiek nagyon ügyelnek a szinte érintetlen természet szépsége, jórészt mezőgazdaságból, állattenyésztésből és gránit- és kavicsbányászatból élnek.

Tudtad, hogy ez az egyetlen olyan USA tagállam, ahol nincs személyi jövedelemadó és  általános forgalmi adó sem?

 

 

Szeretsz utazni? Iratkozz fel a csatornánkra: Világszép YouTube

 

Tudtad, hogy New Hampshire már - 12 évvel  az államszövetséghez csatlakozás előtt - 1776-ban saját alkotmánnyal rendelkezett?

 

 

New Hampshire nagy része végeláthatatlan színpompás erdőség, melyet az Appalache-hegység is érint.

 

 

Főbb vallások: katolikus, baptista, metodista

 

 

Fogakerekű vasútKapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss