Narancsvidék a konyhában! Sült csirkecomb extrákkal
2017. november 21. 0 hozzászólás
Itt a szuper alkalom, hogy valami újat próbáljunk ki! Könnyen előfordulhat, hogy az eddig ismert sült csirkés recepteket már nagyon unjuk. 🙃
S Ü L T C S I R K E C O M B L I L A H A G Y M Á V A L É S N A R A N C C S A L
Hozzávalók:
- csirkecombok
- 2-3 fej lilahagyma
- ízlés szerint fokhagyma
- 2-3 narancs
- 2-3 dl narancslé
- 1 evőkanál méz,
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és vékonyra vágjuk, a narancsot is héjastól szeleteljük.
A mézet a narancslével felmelegítjük, amíg a méz el nem olvad, beletesszük a sót, borsot, összezúzott fokhagymát.
A megtisztított csirkecombokat megkenjük a mézes páccal, tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük.
Rárakjuk a narancsot és a hagymát, majd betesszük a sütőbe sülni.
Időnként a húsokat megforgatjuk, és a sült szaftjával meglocsoljuk.
Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Batátával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
TIPP! Az összetevőket egy tálba halmoztam és egy éjszakára betettem a hűtőbe, másnap raktam csak a sütőbe ezt a finom mixet. Így jobban összeértek az ízek!
Nézz be a Világszép.hu YouTube csatornájára!
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!