Napóleon bizarr üzenete feleségének

2019. február 21.   7 hozzászólás

Ha a 18. századba visszaszagolhatnánk, akkor bizony elborzadnánk. De miért száműzték a vizet mindennapjaikból, és Napóleon milyen meghökkentő dolgot kért a feleségétől? 😊


Vajon mire való volt akkor egy parfümös szelence?

 

A parfümös szelencét a hölgyek az 1700-as években abroncsos szoknyáik alá, a lábukra kötözték, mely egyfajta rovarcsapdaként működött, mert az illatos anyagok vonzották az emberi testen élősködő élőlényeket.

A megtelt szelencéket időnként cserélgették, így próbálva csökkenteni a nem kívánatos lakók számát.

 

 

S miért nem volt szokás a 18. században a tisztálkodás az arisztokrácia körében?

 

Köztudott, hogy a parókák, abroncsos szoknyák egész kis állatkavalkádot rejtettek. Nem véletlenül használták a tetűkaparót és a parfümöket sem.

 

 

Az ok ma már megmosolyogtató: úgy hitték, hogy a vízzel együtt terjednek a betegségek, így, ha csak lehetett nem érintkeztek vele.

 

 

Így fordulhatott elő, hogy a szolgák, egyszerű parasztok tisztábbak voltak, mint az uraik. Hiszen a földeken dolgozva a patakban időnként megmosakodtak, az állatokat is itt csutakolták l, és öltözetük is lengébb, szellősebb volt…

 

Világszép.hu YouTube Csatornája MEGLEPETÉSEKKEL: ITT

 

Egyébként Napóleon is nagy kölni fogyasztó volt. Kedvence a Cologne-ben (Kölnben) a Farina család által előállított és a legendás 4711-es számmal ellátott Eau de Cologne volt. Mindig tartott egy hosszúkás üveget a csizmája szárában és havi adagja több liter volt, melyet víz helyett is használt.

 

Bonaparte Napóleon (1769-1821) ízlésére következtethetünk abból a néhány sorból, mely feleségének, Joséphine-nek (1763-1814) írt, s ez a levél azóta már múzeumi kiállítási tárgy.

Napóleon üzenete feleségének: "Három nap múlva érkezem, ne mosakodj..."

 

 

Tudta, hogy a Cologne elnevezés honnan ered?  

 

Claudius császár felesége Agrippina ugyanis itt született a Rajna partján és az ő tiszteletére nevezték el a helyet Colonia Claudia Ara Agrippinensiumnak, mely később Cöllen majd Cölnre rövidült.

Egyébként a helyiek mind a mai napig tüntetőlegesen is Cologne-nak nevezik városukat, s annak idején a magyarok is Kolonyának hívták a ma Kölnként ismeretes települést.

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások (7)Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss