Maldív-szigetek, a korallokon nyugvó paradicsom - 8 tipp

2019. március 25.   0 hozzászólás

Ezt a 8 dolgot érdemes saját biztonságunk érdekében szem előtt tartani, s akkor valóban fantasztikus élmény lesz a Maldív-szigetekre való utazásunk. 


A globális felmelegedés a szigetlakók nagy mumusa, hiszen az ország legmagasabb pontja is csak 2,5 méter. Négyszázezer ember – a teljes lakosság - szorít azért, hogy a tengerszint ne emelkedjen tovább.

Az Indiai-óceán gyöngyszeme 1200 korallszigetből áll, melynek hatoda lakott is. A beszélt nyelv a számunkra ismeretlen maldívi.

 

 

Hongkong után Male-atoll a legsűrűbben lakott sziget, ahol kicsit furcsán festenek a zsebkendőnyi helyen felépült színes felhőkarcolók.

Nézz be csatonánkra is és kövesd végig kalandozásainkat ➡️ Világszép YT

 

A Maldív-szigetek muszlim ország, bár ezt első ránézésre nem is gondolnánk.

Így érdemes a játékszabályokat figyelembe venni a helyiekkel való ismerkedéssel kapcsolatban, mert bizony hamar egy zárkában találhatjuk magunkat pusztán egy kézen fogva sétálásért is.

 

 

Nemcsak a nászutasok kedvence a Maldív-szigetek, hanem a természet szerelmeseinek is ajánlott célpont.

Saját közegükben figyelhetünk  meg a rájákat és zebra-, vágottszemű-, foghíjas- és bikacápákat is. A tigriscápától óvakodjunk, mert nem veti meg az emberhúst sem.

 

 

Miből áll a szigetcsoport?

Pusztán csak korallokból épül fel. A korallokból kiváló mészkő szigeteket képezett az idők folyamán. Sok-sok évmillióval ezelőtt itt valójában vulkánok működtek, melyek elsüllyedtek, helyet adva a korallzátonyoknak.

 

 

Hihetetlen de a szigetet egykoron Pénz-szigeteknek hívták. Ez az elnevezés onnan ered, hogy a szigetlakók fizetőeszköze sokáig egy ott élő kagyló volt. Ez a cowrie kagyló. Tehát a pénz itt tényleg előttünk hever a homokban. 🙂

 

 

A szigetlakók szerencsések, mert van egy univerzális növényük! Ez a kókuszpálma, aminek minden részét hasznosítani tudják, az építőipartól kezdve a élelmiszeriparon át egészen a szépségiparig.

Ugye milyen gyönyörű ez a sziget?  Hamarosan másik csodás világot mutatunk be, tarts velünk ➡️ Világszép.hu YouTube  és Világszép.hu FB

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss