Limoncello, az olaszok innivaló édessége
Ami a görögöknek az ouzo, a spanyoloknak a sangria, a lengyeleknek a zubrowka, az az olaszoknak a limoncello.
A limoncello a jellegzetes olasz likőr, amit egy különlegesen nagy citromféléből, a sorrentói citromból, pontosabban annak héjából készítenek.
A kész italhoz még két összetevő szükséges: a cukor és a víz. Az így kapott ital közel 20 %-os alkoholtartalommal rendelkezik.
A limoncello lényege, hogy hűtve és általában étkezés után kell fogyasztani. Édes ízű és sohasem savanyú, mert citrom nincs a likőrben, csak a héja a gyümölcsnek.
Gyere, nézz be csatornánkra, Olaszországról is mesélünk! Világszép.hu YouTube
Aki Dél-Olaszországban jár az szinte biztos, hogy találkozik a limoncelloval, hisz a Nápolyi-öböl Sorrentóval az élen, az Amalfi partvidék, Capri, Ischia jellegzetes vendégváró itala, amire a helyiek nagyon büszkék.
A klasszikus limoncello mellett sokféle ízesítésben létezik, mi a sárgadinnyés verziót kóstoltuk és jelentem, aki édesszájú, annak nagyon finom.