Jégkockába zárt ízek nyárra
Igaz, hogy a nyári melegben nem egészséges hideget inni, de mégis jól esik.
Vörösáfonyás-narancsos jégkocka
Egy lábosba tegyük fel főni a hozzávalókat, 3 percig kevergetve forraljuk, amíg az áfonya megpuhul. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd turmixoljuk pépessé, rakjuk bele a jégkocka-tartóba, és tegyük a mélyhűtőbe.
Hozzávalók: 9 dl kávé, negyed csésze cukor, negyed teáskanál vanília aroma, fél csésze cukor nélküli kakaópor, egy csipet só.
Gránátalma-áfonya jégkocka
Rakjuk a jégkocka-tartóba az áfonyát, a kis tartókat öntsük fel a gránátalmalével. Áfonya helyett tehetünk a tartóba málnát, és a gránátalmalé helyett más gyümölcslevet.
Hozzávalók: 1,5 csésze friss mentalevél, 2 lime leve, fél csésze cukor, 1 sárgadinnye felkockázva, amelyből a magot előzőleg kiszedtük és végül fél csésze víz.
Görögdinnye jegesen
Nektarin-bazsalikom jégkocka
A hozzávalókat turmixoljuk össze, és fagyasszuk le a jégkocka-tartóba, amellyel a limonádénkat ízesíthetjük.
Vágjunk össze egy nagy csokor zöldet, pl. kínai kel, kellevél, sóska, spenót, petrezselyemzöldje, saláta, céklalevél, reteklevél, mángold, ehető gyomnövények, stb. Adjunk hozzá 1 csésze vizet turmixoljuk össze, majd jégkocka-tartóba fagyasszuk le a keveréket. Fogyasztás előtt már csak egy maréknyi zöld jégkockát kell tenni a gyümölcsökhöz amit összeturmixoltunk. Máris fogyasztható a hűsítő ital.