Irány Firenze: az Öreg Híd nem vén híd!

2019. június 17.   0 hozzászólás

Érthető, hogy aki egyszer meglátja Firenzét, az mindig visszavágyik ebbe a pezsgő városba. Nem is csoda, hiszen a világ kulturális kincseinek java ide koncentrálódik.


IRATKOZZ FEL A VILÁGSZÉP.HU YouTube CSATORNÁRAITT

 

Firenze megszámlálhatatlan látnivalót, kincset rejt, amiből most az egyik emblematikus remekművet szemléljük meg.

A Ponte Vecchio joggal számtalan képeslap témája, és aki egyszer itt járt, az visszavágyik Toszkána fővárosába, hogy láthassa a többi csodát is.

 

 

Az Arno folyón átívelő Öreg Hidat a 14. században építették Gatti és Fioravanti tervei alapján.

Jellegzetessége a fecskefészekszerűen és bájos rendetlenségben a hídhoz tapasztott kis üzletek sora.

Az aranyművesek utcájának is nevezik a hidat, mert a helyi ötvösök, aranyművesek itt alakították ki üzleteiket, melyek napjainkban - fogadva a turistaáradatot - is változatlanul működnek.

 

 

Másik különlegessége, hogy a híd tetején egy folyosó található, mely Giorgio Vasari (1511-1574) munkáját dicséri. A titkos átjáró az Uffizi képtárat és a Pitti-palotát köti össze. Ez lehetővé tette a város vezetőinek, hogy a néphez vegyülés sokszor veszélyes és kényelmetlen terhétől mentesüljenek, illetve kiváló menekülési útvonalat biztosított a vészjósló időkben.

Ezt a folyosót ma már szerencsére nem menekülésre használják, hanem modern képzőművészeti alkotásokat állítanak ki benne. Megtekinthető földi halandók számára is, bár mélyen a pénztárcába kell nyúlni a műkedvelő érdeklődőknek.

De aki meghozza ezt a megtérülő anyagi áldozatot, az számoljon azzal, hogy gyermekkorúakat nem engednek be a "folyosótárlatra".

 

Iratkozz fel a VILÁGSZÉP.HU YouTube Csatornájára: ITTKapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss