Ez a titka a sváb nudlinak - Sok képpel!
Iszonyúan finom és laktató étel. Most lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készítsd el, hogy sikerélményed legyen!
Gránátalma kihívás - 3 tuti módszer
Iratkozz fel a Világszép.hu YouTube csatornájára: ITT
Családunk anyai ágon sváb származású és így sok olyan különleges recepttel volt szerencsém megismerkedni, melyek most már a magyar konyhát is gazdagítják. Ilyen a császármorzsa mellett a strudli, a derelye és a krumplinudli is.
Elkészítése:
1. A krumplit meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk, vizet öntünk rá, teszünk bele sót és feltesszük főni.
2. Mikor már puha, leszűrjük róla a vizet, krumpli törővel megtörjük és hagyjuk kihűlni.
3. Várjuk meg, amíg kihűl, különben nem fogunk vele boldogulni, mivel a meleg krumpli ellágyítja a masszát. Azután teszünk bel 1-2 egész tojást, még egy kevés sót és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk.
4. Majd a masszát kinyújtjuk, és galuska vastagságú csíkokra felvágjuk.
5. Közben egy fazékba bő vizet tegyünk fel főni, amikor a víz forr, tegyük bele a galuskadarabokat és főzzük meg.
6. Majd szűrőkanállal szedjük ki a fazékból, tiszta vízzel öblítsük le.
7. Serpenyőbe tegyünk oda melegedni egy kis olajat, tegyük bele a kifőtt galuskát és pirítsuk meg.
8. A legvégén egész tojásokat verjünk fel, öntsük a tészta tetejére, kavargassuk el és addig süssük még, míg a tojás rá nem sült a tésztára és máris kész az autentikus sváb krumplinudli.
TIPP!
Ezt elkészíthetjük előző nap megmaradt krumplipüréből is, így nem megy kárba, nem kell a krumplit kidobni a szemétbe.
Szerző: Sulyok Józsefné - Kiss Angyalka
Készítése képekben: