Egy isteni és régi süti: a Hadi dobos
Ez a süti a személyes kedvencem, és nemcsak én, de azok is imádni fogják, akik szeretik ugyan a desszerteket, de az édes íztől óvakodnak. A Hadi dobosnak, amit Hatlapos sütinek is hívnak, semmi köze a Dobos-tortához, bár legalább olyan finom!
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 dkg szalakáli tejben felfuttatva, 4 evőkanál cukor
Összekeverjük langyos tejjel, hogy könnyű tésztát kapjunk, és 5 részre osztjuk, majd kinyújtjuk, egyesével kisütjük a lapokat.
A lapok eléggé vékonyak lesznek, nehéz velük bánni, de sebaj, belenyomkodjuk a tepsibe.
A tetejét villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
A töltelékhez:
2 l tej, 60 dkg cukor, 10 dkg kakaó, 8 púpozott evőkanál liszt
A lisztet, cukrot, kakaót először kevés tejjel simára keverjük, aztán folyamatosan a többit is hozzákeverjük.
Állandó keveréssel a masszát sűrűre főzzük. Ha gazdagon akarjuk, egy ráma margarint kavarunk bele, mikor már félig kihűlt.
A krémet langyosan a lapok közzé tesszük, rétegezve.
A Világszép.hu YouTube csatornán érdekes videókkal várunk! ITT
A mázhoz:
1 teavaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor
Ezt a masszát egy edényben, meleg vízre állítjuk, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. A víz ne legyen túl meleg, mert a vaj kicsapódhat, legyünk óvatosak.
Végezetül a kapott masszát kenjük az összerakott tészta tetejére.
Jó étvágyat!
Kreatív munkatárs: Sulyok Józsefné Kiss Angyalka 🌷