Ez a zöldbabimádók étele
A zöldbabimádók figyeljenek! Babos hús, amit neked találtak ki. Nemcsak finom, de nagyon egészséges is és ez a recept garantált siker lesz!
Az isteni babos hús megalkotása egy pörkölt elkészítésével kezdődik.
A második lépésben egy edényben zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük bele a megtisztított, apróra vágott zöldbabot, melyhez tettünk fűszerpaprikát és sót.
Egy kevés víz hozzáadásával főzzük, amikor már majdnem megpuhult, tegyük hozzá a kockákra vágott krumplit és együtt főzzük puhára.
Ezután keverjük hozzá a kész pörköltet, szórjuk meg a tetejét egy kevéske liszttel, bőven tegyünk bele tejfölt.
Jól keverjük meg, rotyogtassuk át, ha kell még ízesítsük.
Magában vagy kenyérrel, savanyúsággal is fogyasztható.
Tudtad? Egy kis zöldbab történelem
A zöldbab, pontosabban annak őse, a dél-amerikai indiánok ősi kultúrnövényei közé tartozik. Ezt bizonyítja, hogy mexikói és perui ásatások során a régészek több ezer éve babmaradványokra bukkantak.
Amerika felfedezése után Kolumbusz hozta át Európába. Itt gyorsan elterjedt, és hamarosan több fajtáját is kinemesítették.
Említésre méltó, az antioxidáns tulajdonságú C-vitaminja.