Az Entek támadása

2018. május 23.   0 hozzászólás

Megállt az idő egy pillanatra miközben az elképesztően gyönyörű olajfákat bámultam! Hiszen némelyik fa már 2.000 éves. 😲


A toszkán táj jellegzetes képéhez elengedhetetlen az olajfák látványa, melyekkel lépten nyomon találkozhatunk. Ezek mellett a fák mellett azonban nem lehet csak úgy elmenni, mert ősi hangulatot árasztanak. 

 

 

A csavart, göcsörtös, hajlott, zömök testű ősfa, akár 18-20 m méter magasra is megnő. Szerteágazó ágai felfelé csavarodnak, kékeszöld levelei ezüstösen csillognak.

 

 

Az igazi túlélő!

Ha a fa belseje elpusztul, akkor a tő új hajtásokat hoz.  Az olajfa nagyon lassan növekszik, a talajra nem igényes, viszont a napsütést elengedhetetlen a számára. A nedvességet egyáltalán nem kedveli, a szellős vidéket viszont igen.

 

Az időtlenség jelképei:

 

25 évvel ezelőtt Toszkánában az olajfák nagy része megfagyott, de szívósságuknak köszönhetően mégis új életre keltek. Az eltelt időszak óta már kiheverték a nagy csapást.

Az olaszok egyik nemzeti kincse az olajfa és a terméséből nyert olívaolaj. Gyakorlatilag mindenhez és mindenkor fogyasztják.

Iratkozz fel a Világszép.hu YouTube csatornájára a friss videókért! ITT

A kalandok földje Dél-Olaszország 1. Amalfi-Positani-Ravelo

 

 

Az igazán jó minőségű extra szűz olívaolaj drága, 1 liter ára 5.000 Ft felett van.

Az extra szűz olívaolajat nem teszik ki hőhatásnak, hidegen sajtolják és minden vegyi anyagtól és adalékanyagtól mentes.

 

 

Mintha egy letűnt kor köszönne vissza ránk:

 

Tudta, hogy az olajfák akár 1500-2000 évig is élnek és teremnek?

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss