Az a bizonyos klasszikus HÁZI TYÚKHÚSLEVES!
Ez most nincs újraértelmezve, átértékelve! Ez bizony az a tyúkhúsleves, amit nagymamáink is készítettek. Próbáld ki te is, ISTENI 😊🍲
Házi gazdaságban nevelkedett, kapirgáló tyúkot készítettem el levesnek, melynek a megtisztításában is részt vehettem.
A feldarabolás után fazékba tettem a tyúkot és öntöttem rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Majd miután felfőtt, a habját szűrőkanállal leszedtem.
Az egyik ismerősöm azt vallja, hogy nem kell a habot leszedni, annak a levesben van a helye, anélkül is le fog tisztulni.
Világszép.hu YouTube csatornája: FELIRATKOZÁS
Gránátalma KIHÍVÁS - 3 tuti módszer:
Közben megtisztítottam a zöldségeket és a hab leszedése után beleraktam az edénybe.
Sárgarépa, petrezselyem, zellergumó, karalábé, egy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, pici babérlevél, szemes bors, köménymag, petrezselyem és zellerlevél, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, valamint só.
Addig főztem, amíg a hús meg nem puhult.
Miután minden megfőtt benne, leszűrtem a levet és egy levesestálba raktam. A főtt húst külön tálaltam, melyhez tormát fogyasztunk. A levestésztát külön szoktam kifőzni egy kis saját készítésú delikáttal dúsított lében és nem a leves lében.
Ez esetben laskatésztával fogyasztottuk el. A tésztát nem szoktam a húslébe tenni, hanem külön tálalom és mindenki annyit tesz a tányérjába, amennyit szeretne. Jó étvégyat!