Hidegűzőnk mára! A tavasz bucikba töltve
Nehéz ellenállni ennek a gusztusos töltött bucinak. Engedjünk hát a kísértésnek!
Hozzávalók:
Tésztához
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
NEM kell bele tojás!
Iratkozz fel csatornánkra: Világszép.hu YouTube
Töltelékhez:
Sonka kockára vágva (30 dkg),
2 db lilahagyma,
2 db kukorica konzerv,
sajt reszelt (25-30 dkg),
2 db fokhagymagerezd,
1 db nagy tejföl,
bacon kockára vágva
Tetejére:
2 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, szezámmag (lehet lenmag és társai is)
Elkészítés:
1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük (40 perc -1 óra).
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle (én itt most fordítottam, előbb vágtam fel, és utána kentem meg ez így is-úgy is működik). A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Kreatív munkatárs: Gombás Viktória