Palacsinta: ezt tényleg beleteszik?
Ha imádod a palacsintát, de kicsit kezded már unni a megszokott ízvilágot, akkor van egy szuper tippünk, hogyan bolondíthatod meg kedvenc ételedet. Ne feledd, a palacsintarajongók barátja, az alma. 🙂
Ez az az étel, amit ugyan nem lehet megunni, de néha mégis érdemes új színt vinni a megszokott túrós-lekváros-kakaós palacsinták világába.
Az alma remek választás a palacsinta ízesítésére, hiszen kellemesen lágyítja és könnyeddé teszi. Nézzük képről képre, hogyan készül a gyermekek kedvence!
Várunk a Világszép.hu YouTube csatornáján! 📽 Feliratkozás: ITT és nem maradsz le legfrissebb videóinkról ✏️
Hozzávalók:
1 ek olaj, ez a sütéshez szükséges
1 csésze vagy 2,5 dl tej
pici só
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 ek cukor
1 csésze liszt
2 db nagy alma
Így készítsd el!
A tojás sárgáját a vaníliás cukorra, sóval és cukorral jól kikavarjuk. Majd fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet , majd a masszát csomómentesre keverjük. Ezután beleönthetjük a lereszelt almát.
Közben a tojásfehérjét verjük habbá. Most következhet a sütés. A serpenyőt kenjük ki olajjal, majd ha elég meleg, akkor 2 evőkanál masszát helyezzünk a közepébe és kanállal egyengessük formára. Közepes lángon süssük a palacsintákat, majd mikor kis buborékok jelennek meg a palacsintán, fordítsuk át a másik oldalára. A serpenyő olajozását a palacsinták sütése közben ismételgessük.
Tipp!
Az elkészült palacsinta mellé kínálhatunk friss gyümölcsöket tejszínhabbal. 😉
Jó étvágyat!
Kreatív munkatárs: Gombás Viktória