Kicsi és sárga - Ez az őrület Lisszabonban!

2019. február 11.   0 hozzászólás

Nem véletlen, hogy Lisszabon egyik emblematikus jelképe a 28-as villamos. Nézzük meg mi tette naggyá a portugálok kis sárga járgányát! HAJMERESZTŐ TÚRA KÖVETKEZIK


Az út kicsit zötyögős, hangulatos és cseppet sem izgalommentes. Könnyen meg lehet állapítani, hogy rajtunk kívül ki még a turista és nemcsak a nyakban lógó fényképezőgépből!

 

 

Az utasokból gyakran kiáltás vagy elfojtott sziszegés tör elő, amikor a szűk utcákban a villamos csak milliméterekre halad el a kocsiktól, járókelőktől és a házak falaitól. A sokat tapasztalt helyiek viszont nagy nyugalommal nyugtázzák ezt a mindennapi rutint. Nézd csak!🙂

 

 

A 140 éves, dombról le és dombra fel száguldó, kanyargó villamosról  - portugál neve: electricos - beköszönhetünk egy-egy lakásba vagy könnyedén megérinthetjük a házak falait, mert az ablakok nyitottak.

 

 

Ezt az élményt, a maga 30 megállójával mindössze 1,5 euróból magunkénak tudhatjuk.

Csodás az útvonal, hiszen Lisszabon legszebb részei – például a Sao Jorge vár, a gyönyörű panorámát adó Miradouro das Portas do Sol - mellett halad el.

 

 

A Világszép.hu YouTube csatornán még több Portugáliáról szóló videót is megtekinthetsz.

Tudtad, hogy a doromboló cicákkal is lehet pénzt keresni? 🙂 FELIRATKOZÁS

Nézzük, hogy kanyarog a kis sárga 28-as lisszaboni villamos:

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss