Így nézhetett ki Kleopátra!

2020. augusztus 12.   0 hozzászólás

 Kleopátra a legjobb példa arra, hogy a szépség relatív. Nézd meg, hogyan festhetett! 


 

Plutarkhosz beszámolója szerint inkább a kisugárzása és hangja volt figyelemre méltó, mert külsejét mellkasánál sebhelyek borították, haja kócos volt és a bájos kifejezés volt a legtöbb, amivel illetni tudta, a Caesarral való első találkozás leírásakor.

 

Kép forrása: Wikimedia Commons

 

Megjelenésére azonban nagy gondot fordított a görög származású, Ptolemaida-dinasztiabeli  fáraónő. A már-már extrémnek számító, korát messze megelőző testápolási szokásai legendássá váltak.

A mindössze 39 évet élt Kleopátra (i.e. 69 - i.e. 30) - pontosabban VII. Kleopátra Philopatór - mestere volt a sminkelésnek is, amivel kompenzálta testi adottságait, markáns orrát és karakteres arcát.

 

Kép forrása: Rebecca Ellis- Atlantic Production

 

A méz és illóolajok használata mindennapos volt a kilenc nyelven beszélő uralkodónőnek, szamár- és kecsketejes fürdőt pedig azért vett, mert hite szerint hidratálta a bőrét és ránctalanította az arcát.  

 

 

További érdekességekért nézd meg a Világszép.hu YouTube csatornáját: ITT

 

Kleopátra egyenes ági leszármazottja volt Nagy Sándor tábornokának, Ptolemaiosz Szótérnak. A Ptolemaida-dinasztia ekkor már közel 300 éve uralkodott Egyiptomban, de Kleopátra volt az egyetlen, aki beszélte is országa különleges nyelvét.

Az ókori egyiptomi nyelv mai formájában a kopt nyelvben maradt fent az utókor számára, mint ahogy az ókori egyiptomiak mai leszármazottai is az ország 5-10 %-át kitevő, arab hódításnak ellenálló, kopt keresztények.

 

 

Kleopátra húgáról kevesebb szó esik a történelemkönyvekben, pedig sorsa sokat elárul hires és hatalmas nővéréről.

Kleopátra annyira utálta a hatalmára veszélyesnek ítélt, legfiatalabb féltestvérét, IV. Arszinoét, hogy kalandos előzmények után kirángattatta Artemisz templomából és Marcus Antonius segítségével megölette.

 

 

Ma már szinte biztos, hogy a szerencsétlen sorsú Arszinoé sírját találták meg. Ebből kiderül, hogy Kleopátra húga alacsony, és származását tekintve európai és afrikai volt.  Az őt rekonstruáló kép is családja egyedi vonásait erősíti meg.Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss