4+1 londoni tipp - Ezeket is nézd meg!

2021. november 23.   0 hozzászólás

Ha először járunk Londonban lelkesen igyekszünk minden kötelezően felfedezendő, híres-neves látnivalót megnézni. De van néhány olyan nevezetesség, amelyek nincsenek annyira a köztudatban, de mégis óriási élményt nyújtanak. Lássuk csak!


 

1.   Liberty

A Piccadilly Circus-től egy kőhajításnyira a Regent Street 210-220 szám alatt található a Liberty Áruház, amely az áruház szó klasszikus jelentését idézi fel bennünk. Egy patinás üzletközpontról van szó, amely az 1875-től várja a vásárlóit. Külső megjelenése is bámulatos, hiszen újraértelmezte a 15. és 16. századi Tudor-kor építészetét, és a 19. században ismét népszerű stílussá varázsolta.

Az áruházba belépve egy kis időutazásban vehetünk részt. Fagerendás mennyezetek, kellemesen recsegő fa padlóburkolat, elrejtett, ajtónak álcázott lift káprázatos belsővel, gyönyörű terek, igazi angol árukészlettel rendelkező üzletekkel. A Liberty nem tartozik az olcsó „boltok” közé, de azért mindenki meg tudja venni a hazahozni kívánt kis emléket, ebből az egyedi és a vásárlás hőskorát idéző komplexumból.

A videókért iratkozz fel YouTube csatornánkra: ITT

 

 

2.   Natural History Múzeum

A Hyde Park közelében a Cromwell Road-on lévő káprázatos Természettudományi Múzeum is a kihagyhatatlan látnivalók közé küzdötte fel magát.  Már az épület maga, amiben a múzeum helyet kapott is csodálatos.

Hosszú és tartalmas órákat lehet itt eltölteni, a belépés ingyenes, de tetszés szerinti adományt fel lehet ajánlani, a múzeum és a tudomány javára a bejáratnál.

Akár egy napig is barangolhatunk a sok kiállított kincs között. Ha csak pár óránk van, akkor érdemes például megnézni az interaktív földtani kiállítást a vulkánok világáról, részt vehetünk egy földrengés szimulációban, ahol egy imitált japán üzlet kel életre a lábaink alatt. A gyerekek körében igen népszerű dinoszaurusz kiállítás is érdekes, a kihalt állatok csontvázairól, a fosszíliákról nem is beszélve.

 

 

3.   Fortnum & Mason

London szívében, a  Piccadilly 181. szám alatt található Fortnum & Mason csodaszámba megy a maga 300 éves múltjával és elegáns megjelenésével. Ha választhatnék kedvencet a londoni  áruházak között, hát akkor erre voksolnék. Csodás terek és design, fantasztikus árukínálat az egykori angol gyarmatbirodalom minden szegletéből.

Csillogó, de mégis otthonos, talán ez a legmegfelelőbb  a Fortnum & Mason leírására. Nem itt fogjuk lebonyolítani a nagybevásárlást, de ha már úgyis épp a kötelezően megnézendő Piccadilly Circus-ön vagyunk, akkor az abból nyíló utcába feltétlenül menjünk be és tegyük tiszteletünket ebben a ragyogó áruházban.

 

 

4.   Science Múzeum

A Science Múzeum pontosan a Natural History Múzeum mellett található a Hyde Park mellett az Exhibition Road-on, így érdemes őket egy napra beiktatni.

Lehet, hogy elcsigázottan érkezünk az egész napos városnézésből, de itt garantáltan feltöltődünk!

Kis túlzással a „Mindenből az első múzeumának” nevezhetnénk, hiszen itt látható az első gőzmozdony Stephensontól (a Rocket), az első kombájn, az első röntgengép, az első sugárhajtású autó, az első DNS modell…

Különálló kis szobákban korhű berendezéssel mutatják be például hogyan zajlott az első altatásban végzett műtét, milyen volt egy 19. századi fogorvosi rendelő vagy hogyan festett egy 1800-as évekbeli patika.

Itt látható az amerikaiak első Holdra szálló egysége, az Eagle holdkomp – igaz ez másolat – de az élményből ez nem sokat von le.

 

 

+1   Sherlock  Holmes Múzeum

Aki kedveli Sir Arthur Conan Doyle műveit, annak érdemes ellátogatni a Baker Street 221/b. alatt lévő Sherlock Holmes Múzeumba, ami száz méterre található a Madame Tussauds Múzeumtól, így ha már úgyis ott járunk, ne hagyjuk ki.

Egy fantáziavilágba csöppenünk a regényeknek és a filmeknek megfelelően, teljesen élethűen kialakított szobákkal, Mrs. Hudson-nal, a nyikorgós lépcsővel és Sherlock kandallójával, pipájával, sapkájával, nagyítójával, Watson szobájával együtt. Kellemes és mosolygós egy órás élmény, amely ahogy kiléptünk az ajtón, máris szép emlékké válik.

 

 

 Kapcsolódó blog bejegyzések:


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Világszép

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai különlegességek. Elfeledett események, történelmi furcsaságok, hírességek eltitkolt históriája. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!

Világszép - Youtube

Planet Travel
 

Női Friss